Wednesday, December 5, 2012

Back to December

Kalau nak mula apa apa pun , mestilah ucapkan Assalamualaikum .
So, Assalamualaikum bloggers yang comel lagi kacak . eh ? hahaha
Bulan 12 is the last month in every year *ohmyenglish*
Dah bulan 12 woiii , tapi diri ni masih tak reti nak insaf insaf .
Tahun depan dah nak SPM . SPM kay SPM .
Itu bukan mainan woi . Kanntoi BM , kantoi la SPM .
Setakat ni BM aku B aje memanjang . Apa masalah entah aku pun tak tahu .
Naaaaaaa , target aku nak dapat 6A untuk SPM 2013 .
Tapiiii , macam tak boleh je . Yela , final year pun dapat 1A je . tu pun A- .
Woi Meriinnn , kau tak reti bersyukur ke ha ? okay la tu A- daripada orang lain ada yang tak ada A.
Memang tak percaya A- gua tu is Sejarah . OMG!OMG!OMG!
First time woii . BOOK OF RECORD .
Jadi , bangga kejap bila tengok result .
Guys , korang nak tahu ke result final year aku ?
Hehehehe , bagi tahu huruf je la ek .
So , this is my result : 1A-1B+1B1C+2C2E1G
And of course yang aku fail tu isssssss ADDMATH !
Ughhh , damn it . Aku pun tak tahu la apesal tak boleh2 nak lulus Addmath ni .
Aku tengok budak budak kat MRSM , SBP tu elok je dapat Addmath A .
Tapi aku ? okay , maybe diaorang lahir daripada genetik yang pandai *biology okay* hihi
And maybe sebab depe rajin , dan aku MALAS . haha . tahu dah .
Gua bercita cita nak amik Medic dekat UPNM .
Mama kata senang , nanti keluar terus dapat kerja , sebagai contoh tedia my big brother .
Hmmm nak amik Medic acane , Bio aku pun E , E weyh E . OMG !
Heyyyy , siapa kata Bio E masa final year SPM nanti tak boleh A . Berusaha la woii .
Me berazam untuk bahagiakan orang di sekeliling especially My Parent : En.Kadir & Pn.Rosnani .
Satu family aku target aku untuk pecah record lagi bagi family kami untuk SPM ni .
Meyhhh , itu suatu perhargaan bagi aku . Tapi itu pun satu bebenan yang sangat berat .
Tapi aku kena berusaha , kalau tak mesti parent sedih .
Akuu tahu tuuuuuuuuu .
So , for your information tusyen dah start . So , aku kena kurangkan aktiviti .
Biasalah , aku kan busy mengalah kan Perdana Menteri .
Pagi petang sian malam aku busy .
But , for now . Aku busy dengan study . Buang semua tabiat tabiat melepak tu semua .
People say , tak rugi kalau kita sanggup korbankan masa cuti untuk belajar .
Tambah tambah lagi orang yang lemah .
Nanti mesti dapat ganjaran yang best . Yela berkat usaha kita sendiri dan doa kita kepada Allah :)
Kalau tak dapat masa SPM pun , maybe dapat rezeki lepas SPM .
Siapa tahu , kita hanya merancang . Tapi yang menentukannya adalah DIA , Allah S.W.T
Okay korang , SPM 2012 dah berlalu , kini SPM 2013 memanggil .
Jadi marilah kita bersama sama berjuang ! yeayhhh . hihihihi
Aku mohon , Syaitan yang jahat itu jangan menghasut aku buat kerjakerja jahat dah :)

p/s : Ya Allah , Kaulah Maha Penyanyang , Maha Mendengar , Maha Melihat , Maha Berkuasa , Maha Pelindung . Aku memohon padaMu Ya Allah . Kau permudahkan la urusan urusan pembelajaran aku . Kau permudahkan la aku untuk menimba ilmu serta rakan rakan ku yang lain . Hambamu yang lemah ini banyak melakukan kesilapan dan dosa . Kau jauhkanlah diri ini dari segala kesesatan dan kejahilan dan Kau dekatkan la diri kami ini dengan diriMu . Aminnnnnn :')






and its me : Nur Marina binti Abdul Kadir #SPM2013

Monday, November 26, 2012

Kini rapat XD

 
 
Assalamualaikum pembuka kata .
Hye hye semua .
Dah lama rasanya tak update blog , dah bersawang dh ni ha .
Fuhhh fuhhh . hihi
Okay , now me nak cerita pasal sorang budak ni .
Kenal kat facebook je .
Tak tahu la macam mana boleh rapat . haha
Kami selalu im dan cerita masalah .
Gosip pun selalu jugak . haha
Dengan dia ni menggila je selalunya .
Okay ,nama dia Puteri Anuar .
Nama penuh dia aku tak tahu apa .
Best wok kawan dengan dia .
Gila gila je perangainya . hahaha
 
So , nak tahu siapa orangnya . ni dia :
 
 
 
 
Puteghi memang macam gini XD
 
 
 
Tedia Puteri kita sudah bergaya bersama spec hitamnya
 
 
 
 
 
Mata sepetttttt . haha
 
 
 
 
Mula mula kami skype je . hehe
 
 
 
 
Naaaa , seee . Kami dah jumpa . Ni masa tadi kami lepak kat McDonald .
 
 
Best wok kawan dengan kau . Happy je memanjang . Sayang kau la Puteghi . hihi
 
 


Tuesday, December 27, 2011

Rindu Classmate :)

Assalamualaikum :)
Okay , sememangnya . Saya : Nur Marina bt Abdul Kadir terlalu merindui classmates saya : 3RK1
3RK1 paling best tahu nie .
Semuanya Happening , Sporting , Funny belaka .
I suka U :)
HAHA
Okay , rindu nak dengar budak lelaki kelas menggila .
Rindu nak tengok Bab mengusik Pelisah sampai menangiss , wwuuuwwwuuu
Rindu nak dengar Bab bagi salam " SELAMAT PAGI CIKGU"  versi Upin Ipin :)
Rindu nak tidur dalam kelas sama dengan American Girl :)
Rindu nak kemas kelas sama sama .
Rindu nak pergi makmal Sains dengan korang
Rindu nak bergosip dengan korang
Rindu nak belajar dengan korang
Rindu time yang Aus n Masyi ucap kat depan kelas mase nak mintak maaf sebelum PMR
Time tu aku rase menghayat hati gila .
Rindu nak bising dalam kelas .
Rindu nak makan sama sama dekat kantin *for girls only*
Rindu jamuan kelas tahun ni *HAPPENING gila*
Rindu nak stayback dengan the GENG <3
RINDU semuanyalahh korang .
Lepas ni , mesti semua nak berpecah dah .
Sorang sekolah tu , sorang sekolah sane , semuanya dah lain .
Mane2 sekolah pun aku doakan yang terbaik untuk korang :)
Gonna miss you ollsss <3














Aku SAYANG korangg sangat sangat . 
Kita sekelas dah macam adik beradik dah .
So , hopefully our FRIENDSHIP never end :)

 ♥Masyitah
 ♥Felisya
 ♥Hanisah
 Khalidda
 Syahirah
 Nasuha
 Atikah
 Alya
 Farah
 Fatin
 Adibah
 Amira
 Amalina
 Zahirah
 Izwa
 Syafiqah
 Firdaus
 Azaharul
 Amir
 Izman
 Azrul
 Syarul
 Faizi
 Amin
 Zikril
 Nabil